2020-03-22 1159 views
想試呢間小店好耐喇 對上一次諗住同屋企人喺呢度慶生但連walk-in都full左 所以無機會試~~ 今次朋友同我慶生 我早一日book 無full!一入去店員就安排我地去未有客既上層坐牆上面掛住唔同青花瓷圖案既碟☺️👍🏽我地揀左兩個dinner set💁🏽‍♀️包餐湯、一杯$40內既飲品南瓜湯🎃味道ok 但個人覺得湯既面頭唔需要加油/唔需要加咁多油~~蒜香墨魚汁🦑海蝦意大利麵($118)食墨魚汁意粉就係充滿歡樂😆要交情深先會唔避忌咁盡情食 盡情地恥笑對方個嘴烏卒卒🤣意粉軟硬度適中 有小小辣既所以幾惹味😋如果份量多少少就好喇~脆炸酸菜挪威三文魚餅配泡椒蕃茄蓉($168)三文魚餅即叫即做 所以等得比較耐 但等得好值得 因為好好味😋三文魚餅炸漿唔厚 食到啖啖三文魚肉 正啊薯蓉質地好綿 加上蕃茄既酸同泡椒既辣 好夾👍🏽 全碟清光光~飲品方面💁🏽‍♀️🍊香橙接骨木花梳打(+$4)接骨木花味幾襯香橙味 係多左層花香味既橙味梳打😆 同橙味汽水🥤完全無得比~🍎蘋果山楂茶朋友覺得偏甜!!🌟總結:環境、食物都不錯 幾適合特別日子黎聚餐👍🏽
想試呢間小店好耐喇
今次朋友同我慶生 我早一日book 無full!

一入去店員就安排我地去未有客既上層坐
牆上面掛住唔同青花瓷圖案既碟☺️👍🏽

我地揀左兩個dinner set💁🏽‍♀️
包餐湯、一杯$40內既飲品

南瓜湯🎃味道ok
但個人覺得湯既面頭唔需要加油/唔需要加咁多油~~

蒜香墨魚汁🦑海蝦意大利麵($118)

食墨魚汁意粉就係充滿歡樂😆
要交情深先會唔避忌咁盡情食 盡情地恥笑對方個嘴烏卒卒🤣
意粉軟硬度適中 有小小辣既所以幾惹味😋
如果份量多少少就好喇~

脆炸酸菜挪威三文魚餅配泡椒蕃茄蓉($168)

三文魚餅炸漿唔厚 食到啖啖三文魚肉 正啊

飲品方面💁🏽‍♀️
🍊香橙接骨木花梳打(+$4)

🍎蘋果山楂茶
朋友覺得偏甜!!

🌟總結:
環境、食物都不錯 幾適合特別日子黎聚餐👍🏽
2020-03-11
$160 (Dinner)
Celebration
Birthday