2021-08-01
☕️️ Cafe for chilling — Cascara Coffee✨ 充滿驚喜嘅油麻地小店😌💛#90cp黃店篇💛 #90cp油麻地篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖呢排嘅生活節奏都好急促 少咗係cafe 嘆咖啡😣 啱啱嗰個weekend就去咗油麻地附近嘅呢間型格cafe 雖然佢係小店 但係都充滿驚喜真係值得推介🤩美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 溫泉蛋卡邦尼意粉 $98就咁睇個樣已經夠晒吸引🤤 同之前另一間良心店Cafe Revol 嘅整法都相近🤔 面頭嘅流心蛋都好滑 加埋風乾豬面頰肉 食落口感都幾豐富🙌🏻 唯一美中不足嘅位置就係食到中後段比較漏✨ All Day Breakfast $108All day 有兩條煎香腸 煙肉 雜菌 沙律 煎蕃茄 炒蛋同埋多士 其實係正路嘅all day🙈 值得一讚嘅係佢嘅蛋炒得好滑 而且食材食落都好新鮮😆🙌🏻 ☕️ Hot Mocha $45 + Latte $45Latte 奶味偏重 飲落都幾滑😌 至於Mocha 嘅話
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ 溫泉蛋卡邦尼意粉 $98
✨ All Day Breakfast $108
☕️ Hot Mocha $45 + Latte $45
Latte 奶味偏重 飲落都幾滑😌 至於Mocha 嘅話朱古力味都相當濃郁 但係個人覺得偏甜咗少少 但整體都唔錯🙌🏻
💰Total: $150/person
✅ 成間舖頭嘅空間感同埋透光度都好好 就係令你不期然咁放慢左節奏🤤 加上嘢食方面都中上 絕對係鬧市之中嘅一塊瑰寶🪄🥰
💡溫馨提示💡
無論室內定室外佢都幾啱打卡影相📸️ 當日我係11點左右嚟 見到人流都多🤭 所以如果想影靚相 可能就要早少少嚟啦😏
➖➖➖➖➖
📍 Cascara (油麻地)
油麻地廟街56-58號地下C號舖