2021-07-14 61 views
約左朋友係荃灣食飯 第一時間就諗起去金坊食泰國菜疫情下 平日既金坊估唔到仍然都幾多人食叫左馬拉盞通菜、青咖喱海鮮炒飯、沙嗲燒聖子、同香茅砂鍋蠔仔煲因為慣咗食飯要叫菜,所以叫咗馬拉盞炒通菜,通菜不過不失,味道少少偏甜,要黎餸炒飯都唔錯。叫左青咖喱海鮮炒飯,個炒飯配左腰果同肉鬆 非常香口估唔到有兩隻好大嘅蝦同埋好多海鮮,飯炒得都幾乾身同埋有少少辣味叫咗兩條沙嗲燒聖子,師傅燒得啱啱好,隻聖子好彈牙,加埋沙嗲嘅配搭,好特別好新穎,都係值得推介嘅最好味係個香茅砂鍋蠔仔煲,啲蠔整得啱啱好,超級多隻又新鮮,入面有好多配料,好似青椒、黃椒、菇食到好飽,個肚都漲晒最後原來仲有甜品送 唔算好甜 感覺清新 岩晒小妹我既口味
約左朋友係荃灣食飯 第一時間就諗起去金坊食泰國菜
疫情下 平日既金坊估唔到仍然都幾多人食

叫左青咖喱海鮮炒飯,個炒飯配左腰果同肉鬆 非常香口

食到好飽,個肚都漲晒
最後原來仲有甜品送 唔算好甜 感覺清新 岩晒小妹我既口味
Type of Meal