2024-06-27
👧🏻Wodafoodie in Tai Kok Tsui奧海城Food Republic 全新開張,引入左13間環球美食餐廳,有中、日、韓、西、泰、台、港式等美食,最特別既係呢個係有米芝蓮必比登推介同營養師計算低卡餐單既美食廣場😍關注健康既你點可以錯過呢!🤩🤩Food court 環境闊落,坐得舒適,仲有户外用餐區有太陽傘同藤椅,打卡一流😉仲睇到維港景色👍🏻 今次好榮幸受邀出席佢地既開幕禮☺️試左好多唔同美食!最想推介以下三間:✨【八彩銅鍋米線】🍜雲南豆花米線撈🌿598kcal將豆花撈入米線一齊,對昆明人黎講,係雲南老昆明傳統滋味,是土生土長的昆明味道。豆花米線中既鮮嫩豆花,配上有韌勁既米線,撈上濃郁既醬料,滑口軟糯,口感豐富有層次😋呢個仲係營養師計算過既既低卡餐單,食得輕盈零負擔😙✨【台蔡滷肉飯】 🥘藥膳排骨湯 🌿540 Kcal台灣菜都有低卡既選擇~呢個藥膳排骨湯採用十幾種中藥材炮製,包括當歸、甘草、川芎、熟地、肉桂、杞子等,細火慢熬幾個鐘,飲完好滋補既感覺☺️入面仲有啖啖肉既一字骨,可以點自家製腐乳醬,味蕾大滿足😋✨【圓 ̇鐵板燒 Yen Teppanyaki】 🥩美國牛肩扒配蒜角黑椒
✨【八彩銅鍋米線】🍜雲南豆花米線撈🌿598kcal
✨【台蔡滷肉飯】 🥘藥膳排骨湯 🌿540 Kcal
✨【圓 ̇鐵板燒 Yen Teppanyaki】 🥩美國牛肩扒配蒜角黑椒鹽
牛肩胛大概佔一隻牛 30%左右,呢個部位經常做運動,所以肌肉發達,肉味濃郁且有嚼勁。牛扒表面微微焦香,肉汁飽滿,牛扒香氣佈滿整個口腔,配上蒜角同黑椒鹽,更能食出牛扒既鮮味,一試難忘🥰
📍 大食代 (奧海城2期) (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城2期1樓103號舖
👅更多同區推介☺️ #wodafoodieintaikoktsui