【Grill n More】自從疫情之後就好耐無食過放題啦😭平時放題都要二百幾三百蚊起今次竟然比我搵到呢間 @grillnmore.hk地方寬敞樓底高,全店約有2⃣️6⃣️0⃣️0⃣️呎最平都只係💲1⃣️1⃣️8⃣️/位 (另收加一) 咋❕可以話係全港其中一間最抵食嘅放題店😍.食物取餐區分咗唔同區域:🥗沙律|🐤開胃小菜|🔥熟食🍤炸物|🍣壽司刺身及卷物🥣中西湯及韓式人蔘雞湯🥦蔬菜類|🥩肉類|🍦糖水、雪糕及甜品🥤多款飲品及清酒梅酒 (任飲)🌟沙律區有薯仔沙律🥔、中華沙律🌱、螺肉🐚等;開胃小菜區就有泰式鳳爪、秘制泡菜、大和芽菜等🇰🇷🌟熟食同炸物就有麥樂雞、炸雞中翼、春卷、炸薯條、咖哩角、薑醋豬腳薑等🐷薑醋豬腳好軟,酸酸甜甜,入味又開胃,仲要有好多薑醋蛋添🥚🌟蔬菜區有唐生菜、茄子、羅馬生菜、南瓜、翠玉瓜、冬菇、菠蘿等🍍肉類仲有更加多款選擇❗有韓式護心肉 (紅酒、大醬)、韓式八爪魚、黑椒豬肚、極上牛肋骨 (黑椒、燒汁)、五花腩、豬仔骨、炭燒燒汁/韓式雞翼、蜜汁叉燒、多春魚、黑椒豬大腸等,全部都已經醃好曬,BBQ嘅時候真係超級肥美入味,特別係極上牛肋骨、雞中翼同叉燒😋另外有限量優惠,可以加💲6️⃣0️⃣/每客4件 - 日本直送A4日
【Grill n More】
食物取餐區分咗唔同區域:
🥗沙律|🐤開胃小菜|🔥熟食
🍤炸物|🍣壽司刺身及卷物
🥣中西湯及韓式人蔘雞湯
🥦蔬菜類|🥩肉類|🍦糖水、雪糕及甜品
🥤多款飲品及清酒梅酒 (任飲)

🌟沙律區有薯仔沙律🥔、中華沙律🌱、螺肉🐚等;
開胃小菜區就有泰式鳳爪、秘制泡菜、大和芽菜等🇰🇷

🌟蔬菜區有唐生菜、茄子、羅馬生菜、南瓜、翠玉瓜、冬菇、菠蘿等🍍肉類仲有更加多款選擇❗有韓式護心肉 (紅酒、大醬)、韓式八爪魚、黑椒豬肚、極上牛肋骨 (黑椒、燒汁)、五花腩、豬仔骨、炭燒燒汁/韓式雞翼、蜜汁叉燒、多春魚、黑椒豬大腸等,全部都已經醃好曬,BBQ嘅時候真係超級肥美入味,特別係極上牛肋骨、雞中翼同叉燒😋另外有限量優惠,可以加💲6️⃣0️⃣/每客4件 - 日本直送A4日本產和黑毛牛西冷 (鹿兒島/熊本)🇯🇵店員嘅小小Tips就係可以換網後先烤咗五花肉逼d油出黎先烤和牛,食嘅時候用生菜包著小菜一齊食,和牛薄身入口即融,簡直無得彈🤩❤️

🌟飲品區得意嘅係有個任選配料區,有紅豆、晶球、爆珠、寒天、珍珠、小芋圓等配料款式,鐘意飲台式飲品嘅我真係覺得超級幸福☺️而甜品就有啫喱杯同donut🍩雪糕除咗Melona仲比我發現咗個超級好味嘅泰國香芋雪條,最後仲食咗兩條添💜

當日2個人去食都有卡位坐,可以一人坐一邊好闊落,邊烤肉邊傾計好輕鬆,整體感覺真係超級正✨
店內裝修由本地嘅藝術插畫師Zoie Lam及
Smile Maker係牆身設計進行現場Graffiti🎨
燒烤利用咗日本Shigpa專用爐🇯🇵
烤肉嘅時候會由個爐嘅下面抽走曬d油煙
所以食完都唔會話好大陣味🤩
仲有特別醬汁、澳洲海鹽麻油鹽
自家制泡菜及茶潰物等💛
鍾意食烤肉同放題,平平地又多一間選擇啦🔥
味道:❤️❤️❤️❤️

#香港美食 #852美食 #油塘美食
#香港美食指南 #美食分享 #自助餐
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#GrillnMore #烤肉 #韓國菜
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger