2023-07-13
大角咀舊店林立,但突然有一間超pink 超lady 既店舖,真係好吸睛🥰入到去店員都大概介紹左crumble combo係啲咩,原來英國除左fish&chips 出名之外,其實crumble combo 都係超出名嫁🧁-1️⃣ Set B ($58)(OREO & 小熊軟糖 & 焦糖醬&黃桃&自家製CARAMEL SAUCE & GLITTER 脆脆 )Overall 黎講,Crumble 的味道係甜中帶酸。主要既酸味係來自於黃桃。而甜味來自好有牛油香味既clutter脆脆同Oreo 碎。個人覺得小熊軟糖都係個加分位,夠曬可愛又輕輕地增加口感的豐富度 😍重點係好大份好足料~一碗2個人食就岩岩好😋-2️⃣ Set E ($58)(麻糬 & 七彩脆麥片 &朱古力醬針筒&黃桃&自家製吉士&CRUMBLED 脆脆)同樣都係大大份,個底同setB差唔多,有single use 既針筒去擠朱古力醬🍫我會中意set B多少少-飲品🥤LYCHEE SODA (+$20)PINEAPPLE SODA (+$20)兩款都好解口渴,加set +$20都okay 既☺️-少少可惜開係咀偏嘅位,真係要咁岩見到先會上水🥹如
1️⃣ Set B ($58)
2️⃣ Set E ($58)
飲品🥤
LYCHEE SODA (+$20)
PINEAPPLE SODA (+$20)
兩款都好解口渴,加set +$20都okay 既☺️
少少可惜開係咀偏嘅位,真係要咁岩見到先會上水🥹如果開係葵廣/尖沙咀就好啦