2024-11-02
終於到咗秋天啦😍 趁有少少嘅涼意即刻要去瘋狂打邊爐🫢 不過又唔一定要北上嘅,方叔叔重慶老火鍋質素勁高,而家週年慶全線新菜單勁減,仲要全線免加一服務費😎 真係要瘋狂嗌多幾款配料🤣 今次又係去中環嘅L place分店,環境好靚,好舒適🫶🏻🌟麻辣鴛鴦鍋(重慶麻辣鍋+皮蛋芫荽)原來而家仲分小鍋同大鍋,我哋兩個人就係小鍋,價錢仲平啲添🥰 呢度嘅重慶麻辣鍋真係好好食,標榜0香精,係自然嘅香氣,食得安心😉 重慶麻辣會辣少少🤏不過真係好過癮😎 皮蛋芫荽鍋都好正,皮蛋芫荽夠清香,用嚟淥菜真係好好食😇 🌟 美國 Prime特級牛胸腹 $126(全份)牛胸腹油脂豐厚, 油花細膩 ,淥幾下就食得,入口即溶牛味濃郁,必推😎🌟鮮龍躉片每一次我都會點佢嘅龍躉片,因為佢實在太好食,切到厚片,煮完之後又鮮又爽,食得出係靚嘢😌🌟大刀豬腰片 $嚟呢度一定要叫呢個呀,唔係周圍都有得食㗎😌 切到好薄,跟指示淥完之後,記得沾佢嘅辣椒片一齊食,非常爽口又香又辣,真係好滋味😄🌟韭菜豬肉餃 $35 半份餃子質素都唔錯,韭菜味好香😉🌟自家製手打四寶丸 $56 半份手打果然係爽口彈牙好多,每一款有一粒咁就可以試多幾款,全部質素都好高🫶🏻🌟
🌟麻辣鴛鴦鍋(重慶麻辣鍋+皮蛋芫荽)
🌟 美國 Prime特級牛胸腹 $126(全份)
🌟鮮龍躉片
🌟大刀豬腰片 $
🌟韭菜豬肉餃 $35 半份
餃子質素都唔錯,韭菜味好香😉
🌟自家製手打四寶丸 $56 半份
🌟鴨血 $32 半份
最鍾意呢度嘅鴨血襯麻辣鍋,鴨血好完整,唔會散修修✅
🌟皇帝菜/油麥菜 各$20 各半份
蔬菜非常新鮮,用芫荽皮蛋鍋洽菜感覺更加健康😌
方叔叔真係冇一次令人失望,全線減價同0加一服務費真係非常吸引🤩 真係唔使北上食麻辣火鍋啦,留港消費都有好多正嘢😎