2021-05-19 1201 views
🍽稻庭養助 (尖沙咀)📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心17樓.日本過江龍餐廳,上到去其實有吧台,都幾多燒物,原來做都有幾多清酒。食咗三樣嘢,烏冬反而唔係最出色?.🧆免治雞肉丸芝士燒 (6粒)$88呢個item會喺一陣個湯度,以清煮形式出現翻嘅。😂成件事好香好芝士,有啲似日式燒咖喱飯。🥘雞肉野菜雜菌湯 $128正所謂雞又食,湯又飲。呢個我地見好多人都有嗌,原來都受歡迎。個湯好濃又唔會油,想de-carbs 可以試。其實個湯同啲料同下面個烏冬差唔多。🍜雞肉野菜湯沾烏冬 $118其實本身想嗌白湯沾烏冬,好彩侍應姐姐提我哋話同個鍋會一樣,不過我覺得都差唔多😂 本身以為沾麵係拉麵嗰啲,個湯會黏啲,點知原來係清啲的。麵身就似中式嗰款拉麵,比較幼身。.#利利仁飲食雜誌九龍區 #日式料理 #和式 #カレーライス #カレー #定食 #日本菜 #手打烏冬 #うどん #チキン #稻庭養助 ##沾麵 #尖東 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #日本直送 #japanesefood #japan #japanesestyle #japanese #fusion #holiday #thanks #hongkong
🍽稻庭養助 (尖沙咀)
📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心17樓
🧆免治雞肉丸芝士燒 (6粒)$88
🥘雞肉野菜雜菌湯 $128
🍜雞肉野菜湯沾烏冬 $118
#利利仁飲食雜誌九龍區
#日式料理 #和式 #カレーライス #カレー #定食 #日本菜 #手打烏冬 #うどん #チキン #稻庭養助 ##沾麵 #尖東 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #日本直送 #japanesefood #japan #japanesestyle #japanese #fusion #holiday #thanks #hongkong #hkfoodie #852 #vibes #cozy #foodie