2019-01-28 320 views
同朋友夜媽媽10點鐘係佐敦搵野食,行行下見到廟街醒起煲仔飯出名,本身諗住帶朋友食興記,但一入就係四季就決定試下。叫左2個煲仔飯,一個北菇滑雞,另一個排骨滑雞,再加左個蠔餅。蠔餅黎得算快,炸過既蠔餅幾香口,蠔既分量都算多,但就比較多油,有d位食到係多油,不過好好食。10分鐘後就到煲仔飯黎,由於我太肚餓既關係,我冇聽佢講要等2分鐘就開左黎食,唔知係我焗得唔夠耐定本身就燒得唔好,個煲仔飯比較濕同埋冇乜飯焦。要知道飯焦係煲仔飯既靈魂,但佢冇真係有啲失望。同埋d排骨比較多碎骨頭,分量都較少。 食到最後得番d飯。 唔知係我錯覺定乜野,覺得冇網上面啲人講到咁好食,只係一般正常水平。