2023-06-08
雖然已經到夏天,但係仍然阻止唔到小篇👧🏻對打邊爐熱情,放假去咗位於尖沙咀性價比高、海鮮材料新鮮、無限時的火鍋店《味火鍋》,好岩一大班人一齊食呀。餐廳環境新穎以灰色特色牆為主,非常之舒服,地下有一層可以放幾張大檯樓上全層環境好大。⭐第一部-芝士焗龍蝦有幾種可以選擇半隻芝士焗龍蝦、芝士焗美國生蠔、四川麻辣雞煲或者酸菜魚可以選擇。‼️小篇👧🏻推薦選擇芝士焗龍蝦,龍蝦食起來口感非常豐富,鮮味的彈牙蝦肉配上厚厚焗的芝士,讓人十分滿足。⭐第二部-自選湯底數落有近10款湯底選擇,大部分湯底更可以免費雙拼,我地選擇左蕃茄薯仔鍋和特濃喇沙海鮮鍋。‼️好喜歡番茄鍋,酸酸甜甜非常濃郁,配搭不同打邊爐配料都好好食。⭐第三部-皇牌火鍋拼盤·時令海鮮拼盤:有新鮮鱔片、海蝦、鮑魚,蜆、蟶子皇、日式蟹棒、廣島蠔、手打墨魚丸、蝦丸。‼️海鮮種類豐富而且每一樣都好新鮮,小編特別喜歡聖子皇新鮮爽口彈牙,好鬼正。🐂美國安格斯牛肉拼盤:有牛肩胛、封門柳、牛板鍵,牛肉雪花紋,切到薄薄一片食落牛味濃郁,而且仲好嫩。⭐第四部-火鍋配料食完上面的我諗已經八九成飽,但仲未夠嘅可以用QR code落單有好多任食火鍋配料選擇。有肉類美國肥牛、西班
⭐第一部-芝士焗龍蝦
⭐第二部-自選湯底
⭐第三部-皇牌火鍋拼盤·時令海鮮拼盤:
🐂美國安格斯牛肉拼盤:
⭐第四部-火鍋配料
有肉類美國肥牛、西班牙黑豚肉,切得簿身 ,入口口感好食。
⭐飲品方面亦有汽水和茶類等等選擇
‼️到最後記得LIKE埋佢哋嘅社交平台