2019-03-11
今日小編同朋友2人本來打算去MIDTOWN 27樓既Ragout打邊邊既,通過OPENRICE訂台,網上見到寫住裝修中,小編見到仍然可以預訂甘就冇理啦。點之去到發現冇左27樓,RECEPTION話已經執左WOR,甘惟唯有食第二間啦,出面又落梗雨費事再行出去,所以都O系番MIDTOWN度搵下有冇其他好選擇,我地都係想打邊邊,小編其實對呢間野冇乜好感因為之前食過系完全唔麻辣既麻辣火鍋,朋友未試過甘又比多次機會佢啦,反正朋友唔食得太辣,可能喜歡。我地雖然冇訂台但仍然有位(小編已經覺得伏伏地)但睇到餐廳都有8成入座率都OK啦, 經理話我地要8點還台,絕對唔係問題,我地都系食得快既人。一坐低,好快就ORDER個湯底啦,湯底選擇唔多,一系麻辣,一系鴛鴦(麻辣MIXED花膠雞)或者ONLY花膠雞,我地當然系試鴛鴦啦,朋友都擔心會太辣食唔到,小編我就好放心覺得渠可以有幾辣?餐牌選擇依舊唔多,我地唔食牛肉所以冇叫呢D貴野,叫左聖子兩隻,脆魭片,丸子拼盤,高麗菜,粟米,個鍋超級細,但賣相唔錯,但真心個麻辣湯底真心渣到爆,連我朋友都話一D都唔辣(利申:我朋友食譚仔系食十小辣),真係救命呀,台灣麻辣火鍋小編我
賣相靚,惜金玉其外,敗絮其中
辣度不如譚X米線既十小辣,情何以堪?
素菜餃
聖子
Other Info. :
服務係好既,特別係其中一個男SERVER,後生仔好細心,睇得出做事有HEART既,其餘部長經理,假!完