2016-02-21
行完香工,5點半就來到喇!我地係第一枱,侍應好好咁俾張6人枱我地,等我地可放戰利品3大1小,我地叫左個2人餐加一個意粉!餐廳夜晚好有氣氛,會點蜡蠋的不過我地太嘈,破壞晒先上#廚師精選沙律#,有火箭菜,沙律菜同蕃茄仔,加左黑醋sauce,甜甜地,好好食。sauce的份量放得啱啱好,唔會太多,但又唔會唔夠味再來係兩個意粉。侍應好好,落單時提醒我地話佢地係正宗意大利做法,意粉會煮到好似未熟咁。我地就要求煮熟啲#黑松露意粉#個人覺得好淡,要加芝士粉先覺得過得去,而且聞唔到香味。意粉已按照我地的要求煮熟啲。但兩個fd都話唔錯。#千層意粉#,份量唔多,但肉醬就好多。個意粉無我想要的一層層做法,唔知呢個係咪意大利特色?所以砌落去,好易散。但個茄汁sauce酸度適中。最期待的pizza上場,係12吋的薄批。銀魚同ham都係鹹的,所以覺得鹹左啲!但都要讚下個餅皮,平時我唔鍾意薄批的,呢度又無得揀。但呢度的批邊好脆但又唔硬,所以都食左兩嚿丫之後上餐飲,可以揀餐牌上所有飲品,唔使加錢#蜜桃花茶#一壺上,香氣撲鼻。#凍cappuccino#加左cream係上面,個fd話淡。#樽裝有氣檸檬水#fd話好酸,真材實
之後上餐飲,可以揀餐牌上所有飲品,唔使加錢#蜜桃花茶#一壺上,香氣撲鼻。#凍cappuccino#加左cream係上面,個fd話淡。#樽裝有氣檸檬水#fd話好酸,真材實料
甜品有3款可選,香蕉批,芝士餅同焦糖炖蛋。
#香蕉批#上半part係cream,下半part有香蕉肉同nuts。唔太甜,食多幾件都仲得丫
2人餐salad
炸魷魚圈