2019-08-17 749 views
🥜粒粒花生醬冷糕($22)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑甜度:適中🌕🌕🌗🌑🌑質地:薄脆外皮 內煙韌 綿密鬆軟🔺一直糾結要傳統1️⃣花生芝麻椰絲砂糖餡 定係2️⃣花生醬+淮鹽花生粒粒😫真心好想問有無得兩個料mix,貴d都好😂我份人勁愛 多重味道 咬口嘅餡~最後都係揀左粒粒花生醬!我太愛花生🥜🥜加上大大原粒嘅花生粒好吸引!一路見佢整,好想叫佢多「花生粒呀,唔該✋🏻」不過個呀姨睬你都傻😂密密手整 又多單,冷糕係即叫即整👍真係推薦食佢多過車輪餅,食d一早整好嘅冷凍貨🥺無誠意🤛我一直以為冷糕係好似格仔餅咁,其實味道質感相似,但就再擁有一層外薄脆餅皮!精粹所在😚平時食雞蛋仔都最愛邊邊壓到脆一脆嘅皮,冷糕塊皮就更薄脆👍熱辣辣搽上花生醬,半溶狀態更creamy更濃花生香,然後大大粒淮鹽花生粒,Crunchy😆脆卜卜,微鹹中和膩感,好好咬添~餅皮外薄脆內煙韌綿密 帶鬆軟,比格仔餅無咁厚身 內餡軟綿程度更比班戟~無咁飽滯,推薦!
🥜粒粒花生醬冷糕($22)
🔻
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑