2023-01-03
呢間雙囍滷味大王都行過幾次,見到外賣飯盒幾抵,55蚊有個鵝片飯,反正今晚都係做孤獨的美食家就買黎試試,店舖細細間主要都係做外賣,價錢都貼晒出黎好搶眼。鵝片飯55蚊黎講幾足料,鵝片就咁數都有9片,仲有1片細既擺底其實一共10片,擺底仲有2塊滷水豆腐,量黎講呢個價錢收貨有多,講返質素就比較普通d,鵝片肉偏鞋口少少,唔夠爽,但都收貨既,豆腐幾好食幾滑,又唔會一夾就散,飯方面就差少少,比較濕同爛,我好怕呢種飯所以扣返d分。例湯買飯仲有湯送幾抵,湯就粟米紅蘿蔔,睇就幾多料仲有粒蜜棗,但飲落都係味精湯,送既就唔好要求咁多,ok啦。鵝腸另外買多少少滷水野加餸,食唔晒可以留第二日,鵝腸買左2兩,幾爽口,唔會好咸。鵝腎鵝腎2個,都係好爽口。豬大腸豬大腸一條,大腸唔會好韌,爽口得黎幾好咬,都算入味無異味,唯獨肥左少少,有d鋪會主動去肥,唔想太肥既朋友主動叫師父走肥啦。另外滷水同蒜蓉醋分開包上,都幾多。整體黎講係幾抵食,不過高質就稱不上叫做ok,飯方面唔好煮咁濕會好d。
鵝片飯
例湯
鵝腸
鵝腎
鵝腎2個,都係好爽口。
豬大腸
另外滷水同蒜蓉醋分開包上,都幾多。