2019-02-15
一直都想試試這間餐廳的梳芙厘pancake, 今日就約左妹妹係度食lunch。我地大概12點到,開頭以為會大排長龍, 但竟然一去到就有位,我地都喜出望外!餐廳嘅裝潢簡潔明亮,座位唔算多, 感覺都算舒適。由於係午飯時間,餐廳會有特定嘅lunch menu。Lunch set包左個主食同飲料,但我地黎嘅主要目的係食pancake,所以我地叫左一個lunch set(明太子醬三文魚籽意粉)同散叫個士多啤梨藍莓香蕉pancake。首先黎左個意粉, 明太子醬嘅份量非常多,十分驚喜,咁樣食起黎所有意粉都可以沾滿明太子醬。而個醬汁既帶有滿滿明太子嘅味道, 又非常creamy, 配合埋紫菜同三文魚籽,更加提升整個意粉嘅味道!個pancake應該製作需時,等左陣先到。 Pancake份量都幾多,有3大件,食起黎非常軟熟同帶蛋香,但pancake嘅底同面偏硬,唔知係咪燶左少少嘅緣故。而其他水果都算清甜,pancake整體嘅味道唔錯!我地食完嘅時候, 發現出面已經有人排緊隊,可能我地算早到唔使排, 好彩!
餐廳嘅裝潢簡潔明亮,座位唔算多, 感覺都算舒適。