星期六放假~諗住約埋三五知己去食飯,但又諗唔到食咩~其中一位朋友就推介黎呢間食....起初聽到係要食室外都冇咩所謂啦~跟住仲要話係要食炭燒+打邊爐~~~心里就不禁講左句"痴線的....大熱天時食炭燒,真係前世未熱過"。但無耐真係諗唔到食咩,只好順住瘋子的意思~硬住頭皮去試下~~ 由於都幾早到 ,所以唔使等就有位。一去到見到個場同一般大排檔無咩唔同~係張台多左個大窿......跟住就開始叫野食,我地主力係食炭燒食物~首先叫左菠羅、羊架、海鮮同d平時BBQ的材料啦~~~~上場首先整左D波羅黎醒下胃先,跟住就係考真功夫的時候,燒海鮮~好在我地當中有個朋友對BBQ好有研究,所以由佢去發揮係一個好的選擇~~~場內提供的調味料有好多,可以任君選擇~~有好的廚師加上又有D好新鮮的海鮮~大家越食越知味。 燒燒下開始覺得熱,叫左D啤酒啤啤佢~~同其他地方不同的係用戰鬥碗黎飲啤唔係用杯~~真係覺得飲起黎好有FEEL~一班人係個咁FREE的環境下~把酒談心真係一個唔錯的選擇~~ 食下食下店內越來越多人,跟住放在場的調味料就不夠用~而且加炭又有D費時~~所以要

食下食下店內越來越多人,跟住放在場的調味料就不夠用~而且加炭又有D費時~~所以要預早少少同店員講好加炭,唔係就要重新開爐.....這是有待改善的地方~
總括而言,這是一個不錯的食飯選舉~我有點感謝我地的瘋子大廚推介,真係一個意料之外而且有氣氛的地方~我真心認為可以一試~特別係一D想大顯自己料理的人士更加需要一試~

Other Info. : 可以的話自備扇子一把~~會有少少熱~
2013-05-25
$300 (Dinner)
  • 茄子
  • 海鮮