如果喺尖沙咀紅磡黃埔嗰邊讀書返工既朋友 應該都一定聽過紅磡冰室 呢間冰室睇落去規模好細但係其實已經有好多間分店 雖然講落去好似好老土 但係開得幾間分店 甚至係喺香港做得住品質點樣都會有少少保證😂😂😂喺度讀咗幾年書基本上每次嚟到都見到佢係滿既 要排下隊 可能系因為呢度嘅鋪頭太細 可能係因為放飯時間 不過我覺得更加可能系因為呢度嘅質素有保證🤤😂冰室來講呢度嘅價錢唔算太平都算偏貴 但係因為呢度嘅食物份量夠大所以其實性價比都幾高 平時有時都會叫下佢嘅客飯 不過大多數都係叫佢嘅特餐常餐 基本上望成間鋪差唔多個個都係叫特餐常餐😂都係果句 跟大隊一定冇死今次又照舊叫咗一個特餐 $42 瑞士汁雞翼撈公仔麵 配蒜蓉多士同埋炒蛋 撈公仔麵呢度都算幾大份對得住佢個價錢 炒蛋亦都非常之滑 如果大家第一次嚟建議大家都係叫返炒蛋唔好叫煎蛋 另外佢嘅奶茶亦都幾香濃好有茶餐廳味道!朋友就叫咗一個常餐A $46 蕃茄鮮牛肉通心粉 配蒜蓉多士同埋炒蛋 如果想食得清清地嘅朋友都可以試吓呢個 佢嘅蕃茄湯都幾濃 認真講句食落同上環好出名嘅勝香園 差別唔會太大 咁當然佢都只係一個番茄通粉大家亦都唔好諗住真係超級好食 但係佢嘅蕃茄

瑞士汁雞翼撈公仔麵

朋友就叫咗一個常餐A $46 蕃茄鮮牛肉通心粉 配蒜蓉多士同埋炒蛋 如果想食得清清地嘅朋友都可以試吓呢個 佢嘅蕃茄湯都幾濃 認真講句食落同上環好出名嘅勝香園 差別唔會太大 咁當然佢都只係一個番茄通粉大家亦都唔好諗住真係超級好食 但係佢嘅蕃茄湯真係幾香濃 牛肉亦都幾多幾有味!☺️☺️🤤
番茄牛肉通粉

總括嚟講呢間選一間性價比幾高嘅冰室 同一向傳統認為食茶餐廳一定係頹嘅諗法唔同 原來食茶餐廳都可以係一種享受 呢間餐廳亦都幾值得回頭 有時諗唔到食咩都會想食返 建議大家經過呢頭都可以試吓 不過留意番紅磡呢間係原鋪 聽朋友講比其他分店嘅會好食啲 大家想食返原汁原味嘅紅磡冰室就可以行多兩步嚟呢度食😋

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
瑞士汁雞翼撈公仔麵
番茄牛肉通粉