2021-03-16
有時冇咩點做research random撞入餐廳都唔錯!人生嘛~ 驚喜要有d,伏都要中d先balance。今次random pick係…驚喜呀! 同細佬出街食飯有個好處,就係食嘅range可以好闊,可以好隨心,兼可以試d比較exotic或唔太多人會揀去食嘅野! 間餐廳有羊肉粉三個字唔係唔叫呀嘛~ 我地分別叫了羊肉粉小辣走青同羊雜麵小辣。羊肉份量都幾多,薄薄一片片好軟身唔韌,羊肉粉較平時食到嘅米線粗身,羊肉湯一d都唔騷,湯底少少麻辣幾過癮,如果再辣d叫中辣就perfecto!鍾意食辣嘅朋友仔可以添加醬料,有辣椒粉同孜然粉,仲惹味!細佬碗羊雜麵都好足料,有羊腸😏羊潤羊肚羊心,食到佢lam lam脷!羊肉串簡直可以用「驚豔」兩個字黎形容!羊肉烤得好香,加埋孜然粉真係冇得輸!平時食雞都會剝皮整走脂肪嘅我原本對兩粒羊肉中間夾住嘅羊脂極度有保留,但嚟到冇理由唔試㗎💁🏻♀️ 點知一試就淪陷啦🙈 香香嘅油脂係口裏面蕩漾,原來羊脂係咁好味㗎!一粒羊、一粒油脂、一粒羊、再一粒油脂🤤 光速嗒完 !再嚟就係秘製羊排(小份),呢間舖頭d烤羊真係好有水準! 好辣嘅我地心思思想試下個麻辣串串,所以一人叫左羊腸串同
鍾意食辣嘅朋友仔可以添加醬料,有辣椒粉同孜然粉,仲惹味!
再嚟就係秘製羊排(小份),呢間舖頭d烤羊真係好有水準!
好辣嘅我地心思思想試下個麻辣串串,所以一人叫左羊腸串同羊肚串各一串過吓癮~
最後叫左豆沙糍粑諗住做甜品,點知d豆沙係鹹㗎,同我想像中有差異,油有d多所以我食咗1/4就放棄左,細佬加油💪
羊羊羊全部都係羊!咩羊嘅部位都有,羊鞭、羊睪丸、羊胎盤,最怕你諗唔到,鍾意挑戰新野嘅朋友快d Go!