2019-09-19 786 views
灣仔汕頭街有好多小餐館,今次食嘅呢一間餐廳雖然食物選擇唔多,但係我最愛嘅一間。係到食野你會感受到餐廳準備食物嘅心思.因為店面唔大,lunch time 時間經常都會full house,最好book左位先🤔環境都算舒適,座位唔算太逼。.之後介紹下我之前食過嘅食物呢到有得食我最愛嘅risotto😍基本上我每次去親都係食飯三文魚忌廉意大利飯本身個🍚好creamy,加埋水牛芝士作為點綴,無得頂🤤煙鴨胸意大利飯呢個因爲配左紅汁,食落會再惹味啲,同樣都係有得加芝士野菌炒意大利粉一上碟隻大啡菇好吸引🍄 意粉炒得好香,食落唔算太油膩,唔錯😌Rose Latte呢杯應該係我飲過少數我會想再飲嘅 rose latte 🌹💓 因爲玫瑰味同咖啡味做到balance,香味甜味適中👍🏻大家黎到記住要飲咖啡😚

之後介紹下我之前食過嘅食物
呢到有得食我最愛嘅risotto😍基本上我每次去親都係食飯

三文魚忌廉意大利飯
本身個🍚好creamy,加埋水牛芝士作為點綴,無得頂🤤

煙鴨胸意大利飯
呢個因爲配左紅汁,食落會再惹味啲,同樣都係有得加芝士

Rose Latte
Rose  Latte