2023-07-17 640 views
位於荃灣嘅御名園係食中菜嘅,趁住第二期消費又可以大刷一餐,噉真係要多謝政府嘅補貼,盡情刺激消費。其實呢個商場都有好多唔同嘅選擇,一家人如果可以開開心心熱熱鬧鬧嘅環境食野咁中菜係一個唔錯嘅選擇。(酒樓有點心放題,正!)上到去就已經坐無虛設,我哋被安排入到一間房入面,夠曬私隱度,先來一碟前菜雜錦炸豆,然後嚟壽眉水滾茶靚。本身想叫冬瓜盅,誰知售罄就改了燉湯:「黃金石各花燉響螺湯」端來的時候,打開蓋就聞到燉湯香氣,撈上來的湯渣有雞、豬肉、新鮮響螺肉等等,湯很濃郁,飲在口中感受到滿滿湯嘅精華,再食埋湯渣入口即溶,可想而知個湯燉咗好耐,平均每人都可以飲到兩碗,好味。酒樓同時亦提供不同的孖寶套餐,今次揀選了龍鳳配,「金湯焗西澳龍蝦伊麵」配搭「文昌雞脆皮雞」,孖寶套餐三百五十幾,價錢中規中矩幾化算。味道方面,西澳龍蝦size唔算大隻,但咬落去算係幾多肉,高湯烹調唔會太鹹,伊麵份量係比較多,食埋都唔使再另外叫白飯。文昌雞炸得幾脆口,食落去啲肉仲係暖暖地,點些醬油更加美味。這餐整體味道唔錯食得開心,最緊要見到大家都食得滿足,我就更加開心。

(酒樓有點心放題,正!)

文昌雞炸得幾脆口,食落去啲肉仲係暖暖地,點些醬油更加美味。