2017-01-01 364 views
話講小弟一直都想試下分子料理 今日經過左呢間分子甜品鋪 所以入去試下啦 由於岩岩食完正餐無耐 就諗住叫個水信玄餅試下 之前朋友去台灣話個質感幾得意 咁岩呢到又有得食除左食既 都有飲品既分子料理 唔知係點既呢 可惜頭先我買左樽水 無緣試飲下開始整啦 我見個師傅仔又插電掣又開架撐 但好快搞好左比我 有效率噴煙脆餅呢個好似幾得意咁 但唔敢試 怕個鼻不停冒煙 終於整好啦 個樣都幾特別 我叫左個薄荷朱古力水玄信餅 一開始咬個水玄信子好似一個無味既果凍 但加埋d分子薄荷魚子醬同d朱古力醬之後 陣味清新同埋甜甜地 好得意個d薄荷魚子醬咬落好特別 咬一啖就即刻無左咁 從未試過呢個食法D朱古力醬同薄荷好夾 食落唔算好甜 入面唔算好寬廣 但有得比客人掛衫 好貼心好多電視報紙都有訪問呢間鋪
話講小弟一直都想試下分子料理
今日經過左呢間分子甜品鋪 所以入去試下啦