2016-03-02
今次尼炑木唔係食烤肉 係食佢新推出 大玩新意思嘅西韓fusion afrernoon tea環境充滿泡菜國風味 地方好大好闊落 坐得好舒服 播住k-pop music 韓味濃 不過冷氣好勁下 怕凍嘅女孩子可以帶定件外套一坐低侍應哥哥就送上前菜啦 豬小姐就覺得芽菜同海帶最 芽菜用蒜蓉醃過 爽口又惹味海帶酸酸甜甜 個汁好特別 係個好開胃嘅前菜 而泡菜就普普通通 羅白就過酸了 可能切得好薄 索哂啲醋嘅關係吧 豬先生話食到標眼水tea set有八款 我地叫左芝士五花腩(可選雞肉)串燒同炑八炸雞 芝士五花腩賣相好吸晴 見到熱辣辣半溶狀態嘅芝士係鐵板上沸騰 香氣四溢 香濃芝士加入紅椒同青椒 令顏色咁鮮艷 微焦嘅五花腩充滿油香 肉質軟稔 尼個組合認真邪惡 豬小姐係咁起勢將芝士包住舊五花腩 芝士勁拉絲 好睇好玩好食不過好難避免嘅係 真係比較油膩同飽滯炑木炸雞份量頗大 有一串年糕放面 年糕略略炸過 加上黑白芝麻同脆糖 口感煙韌有咬口 甜甜地幾香口 炸雞無骨啖啖肉 外皮炸到薄脆 裏面嘅雞肉仲keep住嫩滑 鎖住肉汁 挺juicy 值得一讚嘅係 炸雞油份唔高 唔會油林林 配上醒胃秘制甜酸醬 同韓國炸雞有得揮
講下啲飲品先 加$10所有特飲無限添飲架 我地就叫左菠蘿梳打同藍天使梳打 支匙羹仔好得意好特別呀
份量實在太多了 好漏下 又已經飽到七七八八 食唔哂 建議兩個人share一份 唔好好似我地咁做大嘥鬼
尼餐食得好飽滿足呀 唔講都唔記得佢係一餐下午茶 下次不妨約埋三五知己尼享受愉快時光呀這正是炑八想帶比大家嘅感覺呢