今天下午和朋友試了「多味美」的「上海排骨菜飯」。我們叫咗一樣的排骨菜飯套餐$40(另加一)「排骨」賣相不錯!上枱時係暖暖的。食落感覺比一般上海排骨淋身,排骨硽料味道幾特別!上面的醬料黏黏、甜甜的(可能加入了蜜糖之類)都夠入味、有肉汁,但沒有脆的感覺。味道都可以。(飯上面有甜豉油)「菜飯」比較失色,菜比例都幾多, 飯比較濕,一擗擗的。跟餐飮品可以揀:綠茶/ 紅茶/蜜桃茶,原來係"康師傅"的冰紅茶!∩_∩另叫咗一碗的「酸辣湯」$15,反而個「酸辣湯」味道不錯喎!有豆腐、筍、雞蛋、菇等,但沒有太多肉絲。味道不錯!酸辣度恰當。

菜飯」比較失色,菜比例都幾多, 飯比較濕,一擗擗的。

$45 (Lunch)