2014-09-24
本來係大角咀做完運動乘路線66x返屯門休息,很不幸送車尾加上肚餓關係,晚餐於大角咀覓食行到一條叫鐵樹街(銘基書阮附近)搵到間食新疆菜的小店由於係家庭模式打理,菜式選擇自然唔算多,是日點了兩款菜式帕米爾羊腩麵$48,開頭試第一口麵條完全係冇味,以為中了伏,原來自己忘記放湯吃,再試一口羊肉味道好有羊羶味道,岩哂好羊的朋友;配菜有通菜,少量菇類和紅蘿蔔粒,有菜有肉,加上湯清中不帶味精,飲完唔會口喝。孜然羊肉串(兩串)小辣$28,小辣味道岩岩好,唔會蓋過羊肉本身既味道加上孜然粉,係醒胃之作。吃完兩道小菜後,奉送了糖浸西紅柿作結,老闆叫我先吃第一塊,然後塗上一種名叫梅粉既物體落蕃茄到。塗上了梅粉的蕃茄味道酸酸甜甜,消除少許油膩感,食左咁多肉,有返d蔬果作結夠健康。老闆娘知道我喜歡吃羊,佢話下次嚟試下羊肉餃子;我相信這間小店會再有光顧的機會。
加上肚餓關係,晚餐於大角咀覓食 行到一條叫鐵樹街(銘基書阮附近)搵到間食新疆菜的小店 由於係家庭模式打理,菜式選擇自然唔算多,是日點了兩款菜式 帕米爾羊腩麵$48,開頭試第一口麵條完全係冇味,以為中了伏,
原來自己忘記放湯吃,再試一口羊肉味道好有羊羶味道,岩哂好
中不帶味精,飲完唔會口喝。 孜然羊肉串(兩串)小辣$28,小辣味道岩岩好,唔會蓋過羊肉本身既味道
加上孜然粉,係醒胃之作。 吃完兩道小菜後,奉送了糖浸西紅柿作結,老闆叫我先吃第一塊,
然後塗上一種名叫梅粉既物體落蕃茄到。 塗上了梅粉的蕃茄味道酸酸甜甜,消除少許油膩感,食左咁多肉,有返d蔬果作結夠健康。
Other Info. :
該小店係逢星期一休息。