2023-01-01 47 views
🍴放咗工陪阿媽去食個下午茶輕鬆吓~我哋揀咗屋企附近新開嘅台式餐廳「初遇」。等咗大概兩三張枱,好快就到我哋入座。🍲麻辣什錦牛肉鍋($98):好適合一個人食嘅迷李火鍋,特別適合獨自一人但乜都想食嘅時候。因勝份量不多但材料豐富,包括:娃娃菜、牛肉片、豬肉水餃、花枝丸、鴨血、沙白、米血糕、大腸、韭菜、金菇、炸枝竹、嗚門卷、青豆角。仲可以自選主食。配以小火爐一直加熱,尤其是而家呢個涼涼地嘅天氣慢慢食真係唔錯。🥪慢烤雞腿蛋吐司($38):吐司經烘焗,口感香脆。配以嫩滑有彈性嘅雞腿肉。小編最鍾意嘅係流心蛋,整體入口濕潤,又大啖肉。賣相又靚仔,外賣去郊遊都唔錯。一份兩件,下午茶來講一件已經好足夠。🌯古早芋泥肉鬆蛋餅($38):入口先品嘗到甜芋泥,隨後就係肉鬆嘅鹹香。蛋餅口感軟實,獨自食曬都幾飽肚。建議作為飯後甜品一齊分享~🧋由於我哋於下午茶時段到訪,可享用套餐優惠~免費配送嘅一杯飲品,或者加$22購糖水。免費飲品可以選擇養生黑糖薑母茶、紅棗桂圓茶、冷泡阿里山烏龍等。下午茶套餐都幾實惠~👏🏼整體而言:1. 店員落單效率高,上餐速度快。2. 慢烤雞腿蛋吐司好味,小編私心推薦。3. 下午茶套餐實惠。4. 不

👏🏼整體而言:
1. 店員落單效率高,上餐速度快。
2. 慢烤雞腿蛋吐司好味,小編私心推薦。
3. 下午茶套餐實惠。
4. 不設+1服務費!

初遇
地址:粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓58號舖