2024-06-03
上一次幫襯摩理臣山店估唔到而家係灣仔半山後街咁近嘅距離都開多間🫣難得經過又有啲掛住佢嘅胡椒湯底即刻入去!.兩個人每人點一碗三拼粉麵 $53碗🍜🍜花雕醉雞 $48🐔韭菜豬紅 $38🐷.我自己嗰碗三拼要咗牛肉球,粉腸同豬膶拼油麵配胡椒湯,三個餸都出色,牛肉球爽口豬潤都滑嘅,粉腸夠粉真係幾好食!反觀個油面比較腍,唔係我自己喜歡嘅口感,湯底我覺得冇以前個胡椒味咁重咁辣,有小失望但好彩啲餸好食救到😂😂.枱上面嘅辣菜脯同埋辣椒油都值得食!尤其係辣菜脯真係超辣好惹味,鍾意食辣嘅朋友唔好錯過🌶️另一碗要咗珍珠蠔仔、鯪魚球同牛肉餅配河粉豬骨清湯(因為男朋友唔食得胡椒湯)珍珠蠔仔喺香港嘅潮式粉麵檔都比較少見,所以好難得有得食,每粒都脹卜卜好食🤤個湯底有啲似茶記自己叫貨嘅豬骨濃湯加水或者係即食麵嘅豬骨湯底😂😂我會支持要返胡椒湯如果你食嘅話🤣🤣我哋兩個不嬲都好鍾意食豬紅,所以見到牆上面貼咗韭菜豬紅即刻要叫碗!如果單餸叫好似加$13,佢個豬紅係跟胡椒湯底,份量略嫌少咗啲以$38嘅價錢,豬紅質地好食嘅,唔會碎濕濕,整體不過不失,下次就未必再叫了今餐最印象深刻係呢個花雕醉雞$48!男朋友極力推薦要食!雞胸唔會好嚡,個
估唔到而家係灣仔半山後街咁近嘅距離都開多間🫣
難得經過又有啲掛住佢嘅胡椒湯底即刻入去!
兩個人每人點一碗三拼粉麵 $53碗🍜🍜
花雕醉雞 $48🐔
韭菜豬紅 $38🐷
今餐最印象深刻係呢個花雕醉雞$48!
男朋友極力推薦要食!雞胸唔會好嚡,個酒好香夠入味!搞到下次都會想再叫!