2023-06-10 81 views
位於尖沙咀嘅「榊」非常容易去到,由尖沙咀站P出口大約行咗5-6分鐘就到。黎到門口,按門制,之後由樓梯,已經感受到餐廳嘅私隱度。樓梯旁簡單擺設已經好靚,有置身日本嘅感覺,餐廳門口擺放大理盆景,盡顯簡約神秘。經過侍應細心招待,我地就開始上菜😋$380午餐九道菜沙律🥗蔬菜新鮮,但沒有草青味,配上鹹香嘅巴拿馬火腿點綴三文魚子蟹肉茶蒸碗蒸蛋滑溜,三文魚子蟹肉非常鮮甜刺身3點拖羅、鰈魚、太刀魚,鮮甜肥美拖羅小卷鮮甜肥美,我一路以為食緊和牛卷,知道係拖羅,好有驚喜螢光魷魚,蔬菜餅天婦羅師傅已經調味,完全唔需要任何調味料,炸粉薄身,香脆,食完成個都覺油膩昆布蒸金鯛魚肉好滑,有淡淡昆左味日式磯煮鮑魚彈牙,鮮甜炸旦和牛漢堡用咗天婦羅嘅方法脆炸蛋黃,夾起炸旦,蛋汁爆曬出嚟,以為加漢堡一齊食會好膩,但係完全唔會,一啖炸蛋漢堡,一陣白飯,非常好食。因為太飽,我地叫咗少飯🤣十勝紅豆蛋糕紅豆軟綿,唔會有渣,配上千層蛋糕嘅清香,好夾!👍🏻

經過侍應細心招待,我地就開始上菜😋
$380午餐九道菜

沙律🥗
蔬菜新鮮,但沒有草青味,配上鹹香嘅巴拿馬火腿點綴

三文魚子蟹肉茶蒸碗
蒸蛋滑溜,三文魚子蟹肉非常鮮甜

刺身3點
拖羅、鰈魚、太刀魚,鮮甜肥美

拖羅小卷
鮮甜肥美,我一路以為食緊和牛卷,知道係拖羅,好有驚喜

螢光魷魚,蔬菜餅天婦羅

昆布蒸金鯛
魚肉好滑,有淡淡昆左味

日式磯煮鮑魚
彈牙,鮮甜

炸旦和牛漢堡

十勝紅豆蛋糕
紅豆軟綿,唔會有渣,配上千層蛋糕嘅清香,好夾!👍🏻