2023-03-07
自從1月去完日本旅行,都無係香港食過壽司郎以外嘅壽司店,今日係荃新天地D廣告版見倒有間叫 "KOKON2",之後上OPENRICE睇先知呢間野係日本餐廳,主打創意日本魚生卷物,淨係睇D餐牌嘅圖已經好吸引,就同朋友行左過去試下。雖然間店唔算大,好好彩咁岩有位入得去坐。坐低一共點左五個菜。辣妹 ($72)係五個菜之中,最鐘意呢個辣妹,佢係用辣味吞拿魚放係面,卷入面包左炸蝦同芝士,食落去第一下係感覺倒個吞拿魚沙律醬味,然後係辣味慢慢上黎,不過我覺得係卷物黎講,呢個調味係偏比較辣,如果唔食辣嘅人要留意。超級龍捲風 ($88) & 彩虹卷 ($116)由於佢餐牌嘅圖真係好吸引,另外再叫多左2種卷物,超級龍捲風係完全滿足倒食肉獸嘅慾望,卷物原本好大舊,加上入面包左鰻魚﹑炸蝦﹑芝士同青瓜,每啖都感覺好滿意。彩虹卷係牛油果愛好者必叫嘅卷物,我朋友食完覺得佢呢個菜式好好平衡左魚同牛油果個口感,而且外觀打卡亦都一流!自家玉子燒 ($55)玉子燒特別用左火槍係面再燒一燒個沙律醬,增加左少少焦香感,加埋少少蟹籽令到玉子燒口感無咁單一。鹽燒雞中翼 ($28)食到最後都係有少少口痕叫左個燒物,真係有驚喜,就咁睇
雖然間店唔算大,好好彩咁岩有位入得去坐。
坐低一共點左五個菜。
辣妹 ($72)
超級龍捲風 ($88) & 彩虹卷 ($116)
由於佢餐牌嘅圖真係好吸引,另外再叫多左2種卷物,
自家玉子燒 ($55)
鹽燒雞中翼 ($28)
食到最後都係有少少口痕叫左個燒物,真係有驚喜,就咁睇圖已經Feel倒燒得好脆身,但入面係唔乾,食得出燒得好有心機。