自從搬離左旺角就無食過,咁啱今日經過就諗住買黎食,因為以前試過都ok。首先,今晚天氣係幾大風下。我同男朋友二人落完單買左碗酸辣粉就諗住坐喺店入面等外賣,見到剛好有一張空枱,諗住有客入黎就讓番個位比人。點知收銀啊姐一句唔好意思都無:「你哋出面等啊。」 聽到已經都算,你覺得咁樣係阻你做生意,但我都買左碗麵其實,唔好意思都無句。最嬲係,番到屋企打開碗麵,個麵就喺面,加左$15嘅鴨血喺底。我唔知佢係特登咁做定點,加埋啲湯(分左湯)入去食食下先知出事。加$15嘅鴨紅我完全無見過完整一塊,全部碎容容,全部得一節手指至一節半手指咁大塊仲要薄片。離曬譜,小到我食左5舊都唔知有無,我以為自己眼花,但撈咗幾次個湯底應該都係冇晒鴨血。打開門你咁樣做生意,以後都唔會食!個湯仲有勁酸

最嬲係,

打開門你咁樣做生意,以後都唔會食!個湯仲有勁酸
TakeAway