因為想食牛扒, 見到呢間餐廳好似新開張, 見 Openrice 有唔少好評, 以為 OK, 點知中伏!Book 咗星期日晚, 事先已經揀咗食物。佢只得沙律, 1個 main course, 再加個意粉, 共3 個 course。沙律意粉無得自選, 只可以揀 main course。我地揀咗一個牛扒一個豬扒。每位 $350。去到發現原來成座工業大廈所有門口都鎖哂, 再打電話去餐廳, 佢叫我地由停車場入。去到停車場個管理員叫停我地, 要比按金登記身分證攞張咭先可以搭電梯。都幾麻煩。去到餐廳, 入到門口已經見有2班人開緊 party, 一班係大陸人, 成間餐廳嘈到拆天, 而且油煙極大, 已經覺得唔掂。跟住我地兩人坐咗15分鐘, 但完全無職員招呼或者同我地講過嘢, 水都無杯, 2個人齋坐完全無人理。我老公忍唔住, 行入去廚房搵職員, 個職員叫佢自己去飲品櫃攞嘢飲。我地 2 個都好嬲, 點解無人招呼我地, 要我地問你你先叫我地自己攞嘢飲?之後我地再等多15分鐘, 第一道菜嘅沙律終於到。係一隻帶子加一大碟菜。隻帶子煎過但煎唔夠時間或者唔夠火候, 完全唔香, 你只可以當佢係刺身咁食。沙律醬好酸, 我

之後我地再等多15分鐘, 第一道菜嘅沙律終於到。係一隻帶子加一大碟菜。隻帶子煎過但煎唔夠時間或者唔夠火候, 完全唔香, 你只可以當佢係刺身咁食。沙律醬好酸, 我食咗半碟已經放棄。

之後一直仍然係無人理我地, 食完無人收碟。我地 order 咗牛扒, 我老公去問個職員點解無人問我地想食幾多成熟。職員答: "我地不嬲都整 medium rare, 好少會轉。"

我地好嬲, 有咩可能你幫我決定食幾熟? 唔通你鍾意煮十成我地就要跟你食十成熟咩?  個職員就好 hea 咁問: 咁你想食幾熟丫? 我答佢 medium. (但後來牛扒都煮出來都係好生, 真係你有你講, 佢有佢煮!)

之前等咗30分鐘先有沙律, 你估吓個牛扒等咗幾耐? 係再等多45分鐘。食西餐通常係大家個 main course 一齊上菜, 但呢度只上一個 main course 比你, 好彩我地2個都食牛, 所以可以一齊食住等。

再等多大半個鐘, 個豬扒終於上菜。唔好味。我食咗一半又放棄。

餐廳有部足球機, 就在我地張枱附近。我地等食物嘅時候, 不斷有人在側邊玩足球機或者圍觀。又嘈, 有時又比D圍觀者撞到我地!

再等多半個鐘, 終於有職員同我地講有3款意粉可以比我地揀。我地已經坐咗2個半鐘, 我地同職員講, 唔該個意粉直接打包, 我地唔想再食再等。等到夜晚9點, 個意粉終於到。我地攞起個外賣盒, 比錢即走。

只得 3 個 course 嘅晚餐竟然等咗3個鐘先上齊哂, 成晚都係等, 無人招呼, 仲搞到成身都係油煙味。場內似乎大部份客根本本身就係店主 / 店員自己嘅朋友。我就明點解咁多好評!!!
沙律
帶子煎得唔夠, 一D香味都無。唔係要你整熟佢, 但煎到咁不如唔好煎
佢鍾意煮幾多成熟就煮幾熟, 唔理你喜好的牛扒
求其煮, 有D生有D熟, 無問過你想點食嘅豬扒
由6點等到9點, 我叫佢直接入外賣盒比我攞走的意粉
足球機就在你側邊, 好嘈, 尤其成班人圍觀嘅時候
2017-02-12
$350 (Dinner)