2020-05-10
疫情開始冷卻,好多香港人都禁不住外出食飯,包括我,見成個月無打過邊爐就唔理顏色去打個一心以為穩陣既邊爐~稻香。行過見到做緊優惠,有半價...照理岩岩開番夜市,用料應該新鮮同靚貨,貪心一試點知奶嘢...其實,稻香任食邊爐都食過好幾次,普遍質素正常,起碼唔會太伏,今次逐碟叫應該無死啦...先叫醉雞湯底(包半隻雞)~$128(唔夠酒味,有半隻雞算係咁,但啲雞連內臟血肺都未清好,有點兒那個)田園菜籃~$68(正常蔬菜,但你老鼠食到尾先見到隻強仔)脆骨腩~$64(夠肥夠脆👍)韭菜餃併芹菜餃~各3粒~$48(普通肥豬肉餃,大家要小心睇單,第一次落單幫我落左韭菜餃併芹菜餃共2碟,叫左姐姐改更正幾次都話改左,去到埋單check單仲未取消,我明稻香姐姐唔會坤人,忙中有錯乃正常事,但3次都cancel唔到有啲接受不了)鴨血~$58(某程度係因為鴨血先入黎食,當然比不上台灣,但鴨血始終要配濃味湯底先出色)響聆~$29茶錢,自助吧各13,14...埋單3舊水有找,我明白物價貴,一分錢一分貨但呢個價錢話貴唔貴平又唔係平,總而言之,呢間無下次
醉雞湯底(包半隻雞)~$128
田園菜籃~$68
(正常蔬菜,但你老鼠食到尾先見到隻強仔)
脆骨腩~$64
(夠肥夠脆👍)