2024-04-20 57 views
Rugby 7令到中環變得好熱鬧,本來仲諗緊去邊度Dinner,最後決定上去蘭桂芳走一轉斜路隔離有條小巷,叫榮華里,呢條小巷氣氛勁正 連續幾間餐廳都坐滿人‼️我哋就揀左間坐左幾個韓國OPPA嘅呢間呢間特別多韓國人,原來係有個識得講韓文嘅waitress❤️呢間嘅Happy Hour去到9點飲酒之前要先醫肚,叫左2款Tapas🥘🐮「Beef Tripe」第一次你飲酒嘅地方食牛肚~~好特別所以就試下‼️炸左嘅牛肚佐酒一流入口外脆內軟彈,幾好口感,有少少嘅椒鹽香,令味道更提升❤️🍅「Pan Con Tomate」Tapas中最signature嘅小食,蕃茄茸融合了橄欖油、basil 、黑椒🍗「Grilled Chicken」Grill到金黃色嘅春雞,肉質非常嫩滑,雞胸位置都完全唔鞋 仲有濃濃嘅雞油香!鋪底嘅焗薯仔粒非常好食~~🐙「Grilled Octopus」見到隔籬枱食呢個八爪魚,被吸引左八爪魚燒得好香,仲有少少辣味,更加好味❤️八爪魚仲好軟彈唔痴牙,果然無叫錯‼️🍸Volcano呢杯火山好好飲雖然係有酒精,但飲落去好香熱情果味,好快已經比我KO左
Rugby 7令到中環變得好熱鬧,
本來仲諗緊去邊度Dinner,最後決定上去蘭桂芳走一轉

斜路隔離有條小巷,叫榮華里,
呢條小巷氣氛勁正
連續幾間餐廳都坐滿人‼️
我哋就揀左間坐左幾個韓國OPPA嘅呢間

呢間嘅Happy Hour去到9點

飲酒之前要先醫肚,叫左2款Tapas🥘

🐮「Beef Tripe」
第一次你飲酒嘅地方食牛肚~~
好特別所以就試下‼️
炸左嘅牛肚佐酒一流

入口外脆內軟彈,幾好口感,
有少少嘅椒鹽香,令味道更提升❤️

🍅「Pan Con Tomate」
Tapas中最signature嘅小食,
蕃茄茸融合了橄欖油、basil 、黑椒

🍗「Grilled Chicken」
Grill到金黃色嘅春雞,肉質非常嫩滑,
雞胸位置都完全唔鞋
仲有濃濃嘅雞油香!
鋪底嘅焗薯仔粒非常好食~~

🐙「Grilled Octopus」
見到隔籬枱食呢個八爪魚,被吸引左

八爪魚燒得好香,仲有少少辣味,更加好味❤️
八爪魚仲好軟彈唔痴牙,果然無叫錯‼️
🍸Volcano
呢杯火山好好飲

雖然係有酒精,但飲落去好香熱情果味,
好快已經比我KO左
2024-04-11