2023-05-07
聽谷友講置樂開左間新餐廳,做緊打邊爐放題$148/位,仲要免加一免醬料費,真係好平喎,是晚就同朋友黎試下佢。地點唔難搵,喺好出名嘅雞煲店隔離,晚市除左火鍋任食,仲有小菜、碟頭飯等,全部價錢都好親民。晚市放題由五點開始,怕人多一夠鐘即刻黎到餐廳,呵呵,店內暫時只有兩枱客未使等位。湯底有八款選擇,我地揀左蕃茄薯仔鍋,原來個鍋已設定為鴛鴦鍋,早知揀多款湯底啦😌肉類用qr code落單,其他火鍋料就自助區度拎,雖然賣相平平,但牛肉同豬肉片都唔錯,牛肉片不算太肥,豬肉片嫩滑好食,雞件其實都幾滑無雪味,但就切得大件左少少。自助區嘅火鍋料有丸、腸仔、午餐肉、各樣蔬菜、餃子等,另一區有炸魚皮、響鈴、生根等,refill得快不用搶。飲品同樣自助,有一般罐裝汽水、支裝涼茶、紙包飲品等,仲有罐裝啤酒,但支裝啤酒就要額外付費了。最後就食埋甜品先,有蛋糕仔、杯仔等,都幾多款口味㗎😋$148全包價食兩個鐘,真係抵到無朋友,唔怪得一陣就全店滿座啦。
最後就食埋甜品先,有蛋糕仔、杯仔等,都幾多款口味㗎😋