2014-05-18 6888 views
最近有朋友post左d好吸引既美食相,原來係去左Ruby Tuesday餐廳開餐,個個睇到流哂口水...咁僑又有個朋友自薦話有半價member卡,一於嚟個大食會先  !餐廳既格局佈置好外國feel,令人感覺輕鬆舒適,最啱一大班朋友gathering,我地19人坐張大長枱,雖然迫左少少,但圍埋一齊食嘢傾計,几warm㗎 ! 花多眼亂下,最後都係由member朋友發辦叫嘢食,每款打孖上:-1.雞翼拼盤 :  分辣同唔辣,辣果款梗係惹味d,有甜甜地既少辣醬,好有韓風味道。唔辣果款就一般而已。2.焗薯皮 : 夠軟腍入味。3.香草薯茸雜菜 : 比較淡味既一款,薯茸夠軟滑。4.Mini burger set : 三款饀料既漢堡,有牛肉、雞肉及蟹肉。我食既係蟹肉果款,有少少軟殼蟹既咬感。5.豬肋骨 : 我地order左辣味及唔辣味兩款,辣味款用左濃郁既醬汁烤過,肉質軟熟又juicy。唔辣款則比較乾身。6.BBQ Full Ribs : 呢款豬肋骨夠大份,烤得唔濃剛好,肉質嫩滑入味,滿足哂我地成班為食貓呢!7.牛扒鐵板燒+包牛扒既配菜及薄餅 : 牛肉鮮嫩有牛味,加上洋葱、蕃茄等配菜後
 !

1.雞翼拼盤
2.焗薯皮
: 夠軟腍入味。
3.香草薯茸雜菜
: 比較淡味既一款,薯茸夠軟滑。
4.Mini burger set
5.豬肋骨
6.BBQ Full Ribs
7.牛扒鐵板燒+包牛扒既配菜及薄餅
: 牛肉鮮嫩有牛味,加上洋葱、蕃茄等配菜後包來食,囗感豐腴。如薄餅皮薄少少就very good嘞!
8.芝士帶子蝦通粉
: 帶子鮮甜,蝦夠彈牙,芝士味剛好,唔會"陋"。
9.芝士雞肉扁意粉
: 芝士汁撈上扁意後,扁意又香又滑溜。反而雞肉囗感似火腿。
10.魚扒飯
: 魚扒有魚腥味。
11. 洋葱圈
: 香脆可囗。
12.自助Salad
: 最鐘意呢個,好有那些年砌沙律feel,學生時代個個玩鬥砌大份,好有成功感
!水蜜桃好鮮甜,薯仔勁好味,仲有菠蘿、粒粒粟米、青瓜、沙律菜等又fresh又醒胃。
13.Chocolate Tallcake
: 必點點品,重量級好大杯呀
...頂層係幼滑既忌廉、雲呢拿雪糕、仲有朱古力碎。底層先係朱古力蛋糕,要混合來食,先食出個滋味來!
汽水、檸茶任飲,仲好大杯添
!惜檸檬唔夠,似飲冰紅茶多d囉

侍應生個個好勤快,會主動收碟及refill飲品,同時會貼心咁提醒客人,小心睇後,值得加分

今餐個個都食得好飽,笑得開懷

2014-05-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
Dining Offer
Coupon