2023-11-05
幸屋,位於灣仔機利臣街,穿梭於街邊小販檔之後突然有間門面相當和風既餐廳🇯🇵幾有居酒屋feel既,入去坐低環境唔錯,食物就主打拉麵、丼飯、小食咁🍙但入到黎見個個都食拉麵咁濟就知咩料啦🤣飲杯煎茶叫野食食嘢之前俾我見到居然有麒麟一番搾生啤🙉仲要秋之限定有三隻味:原味、柚子、白桃🍑實在太吸引,揀左白桃,夠晒新鮮既生啤,有桃香而唔會好甜,幾好👍🏻食個小食,自家制和風餃子,用左脆皮煎法,再加埋蛋黃醬,有少少餃子mix大板燒既風味,餃子脆皮肉滑,好好味既小食😻拉麵時間:熟成味增廣島蠔赤雞湯拉麵🍜賣相驚人,啲料多到,先試湯,濃得黎唔搶既味增湯底,配料配麵都好味😋溏心蛋配味增湯好正,廣島蠔粒蠔肉大到呢😳一咬汁同蠔味都爆出嚟,又鮮又濃😶🌫️赤雞胸肉好嫩,相當唔錯👍🏻拉麵幼條滑身,都幾掛湯,有蛋味,係一碗正既拉麵💕整體主推拉麵🍜加埋啲小食,好正既日本餐廳,而其實依個地段依個價錢係驚人😳好高性價比既幸屋!⛩️