2018-10-09 241 views
古有庖丁解牛,今有616為我解牛,厲害之處在於,解出黎既部分聽都未聽過,更加未食過個個名都好似武功招式定江湖人物咁,實在係急不及待閒日上去book左位,個場幾靚,好有心機既佈置,裝潢大體,加埋好多麥子啤酒罐,好有氣氛坐落個位都好舒服,好明顯以牛為主打,有好多牛既野,有醬油、牛汁、蒜辣椒個啲自取推介叫隻生蛋,加葱,加少少牛汁,食牛時感受牛味同蛋味融合餐牌啲牛名包羅萬有,用tab可以慢慢睇,不過好多都係手快有手慢無架枱上亦有啲牛肉食法組合建議,可以一試,等野食時佢會俾個沙漏你,保證食物會係漏完前到係服務態度極好既情況下,第一round野食黎有牛朴肉、牛駝峰、封門柳,唔好問我代表咩部位,我識我就去做庖丁啦淥之前上一人一件西瓜下下火,三個牛味都濃既,油脂量就唔同,牛朴肉、牛駝峰就同手切牛近似一啲,都好正既封門柳口感上再多啲層次,推介連蛋汁食一流,唔想搶牛味既情況下我地揀返沙爹mix清湯就算了另外仲有白蘿蔔同雙拼牛肉餃,係普通拼麻辣,咁多款牛都有建議既淥熟時間係餐紙上,唔使驚自己唔識睇或者太熟推介麻辣牛肉餃,麻辣濃味同牛肉既重肉味好挾,雖然咬一啖後見到入面有紅色會嚇一嚇(食慣豬肉餃嘛),但係正既
個個名都好似武功招式定江湖人物咁,實在係急不及待

推介叫隻生蛋,加葱,加少少牛汁,食牛時感受牛味同蛋味融合

係服務態度極好既情況下,第一round野食黎
封門柳口感上再多啲層次,推介

牛朴肉、牛駝峰、封門柳

蘿蔔、雙拼牛肉餃

要跟返佢時間淥

麻辣牛肉餃

接住到賣相最吸晴既滑尾龍,有隻生蛋黃係上面,於事我問店員應該點食法,佢話搞匀佢就淥得,心入面有啲疑惑,咁咪變熟蛋,而且掛唔到係牛肉上
結果照做,完全無蛋味,牛味普通,好多肥,膠質太多口感唔太好,有啲失望

滑尾龍

由於佢本身係麥子手工啤釀酒地方,有得飲手工啤,哇,高檔次
先黎一round灑你冷,試晒6杯唔同既手工啤,白啤、麥啤、黑啤都有
相當唔錯既經驗

灑你冷

第二round encore左封門柳,同試左匙柄,(你可以試下同人講打邊爐食左匙柄?!),匙杖牛味相當濃,相對就唔肥唔似肥牛既
好味,配埋試完酒後既選擇,琥珀真情,正
個人較喜歡IPA類啤酒,如果你都係既,可以飲依隻

琥珀真情

依餐價錢就貴喇,但牛靚、啤酒正,服務好、經驗良好,成日食就未必,不過係要試下既

#支持本地手工啤
#飲開鬼佬依家可以試下麥子