2021-09-26
素食減碳已經慢慢融入新一代潮流當中,好多素食西餐已經唔再似以前/中菜咁悶睇下素菲亞,走高檔西餐路線,淨係門口已經有好多人黎打咭店內簡約精緻,坐得舒服,餐牌有Pasta Burger等,賣相好吸引,廚房出餐亦非常快先上餐湯同沙律,沙律正常,餐湯淨係擺盤都睇得出心機,好靚黑松露蘑菇湯,好香好夾,蘑菇湯近乎無加水既濃厚,超驚喜素卡邦尼意粉,賣相仍然非常非常高質,係你會忍唔住要影相既級數好creamy既感覺,汁掛係每一條意粉上,相當好味素肉粒都好有口感,不過無煙肉個種咸香,但整體都係一個好好味既Pasta黑松露野菌闊條麵,賣相仍然一級份量好豐富,上枱已經聞到黑松露香一食非常creamy既白汁,黑松露同野菌當然好夾,好味既如果咸味可以多啲就會更好鬼馬肉醬脆片,好有Nacho feel但叫chip,拉絲芝士配肉醬配脆片當然好味,鬼馬肉醬少少酸辣,惹味唯一係素肉其實無真肉咁受得酸,所以酸味可以輕手返啲飲啖花茶又再食