2020-01-07 2268 views
Penthouse係香港都開左一段時間,尖沙咀諾士佛台既一間吧幾靚而又多野玩,好多人都會上去飲下野、篤下波、扔下鏢、睇下波今次寫得佢就梗係唔係寫飲咩啦,就試吓佢既泰菜飲住1664生啤歎佢既薯條脆脆俾你送酒都好好味既先黎泰式肉碎生菜包,出乎意料咁精緻,味道頗辣既,好惹味香料好足,好有泰國風味,飲住生啤食係正既炭燒雞軟骨,賣相正份量都幾夠既,入口脆而有咬口,bbq香好正個汁非常夾到,辣辣爽爽咁飛天炒通菜,望落去已經好吸引,香氣十足,都算大碟通菜係泰式幼個隻,炒埋辣椒、蒜、香料,相當正味道好但略嫌有少少咸,但送下酒呀咁就無問題好多人食泰菜好自然諗起既係生菜包、冬陰功、炒通菜、咖哩、蝦餅依啲,今次勞蘇食推介 — 泰式燒牛肉,唔係間間有,佢既煮法同燒豬頸肉差唔多,但火侯、肉既質素、肉味,就可以好唔同今次試penthouse依個,驚艷上枱已有牛油香,外脆香,內肉質保持粉紅嫩肉汁豐富,似係肉眼既質地,夾埋個泰式汁無得輸要食呀真係絶對唔係一間吧一間吧有乜理由整野咁好食計落仲有得飲有得玩,實在係一個超正既聚腳點#服務都超好我跌咗筷子未執已經俾左隻新嘅我我嚇親#性價比高happyhour去食埋少少野好爽
今次寫得佢就梗係唔係寫飲咩啦,就試吓佢既泰菜
飲住1664生啤歎
佢既薯條脆脆俾你送酒都好好味既

1664  blanc

薯條

先黎泰式肉碎生菜包,出乎意料咁精緻,味道頗辣既,好惹味
香料好足,好有泰國風味,飲住生啤食係正既
炭燒雞軟骨,賣相正
份量都幾夠既,入口脆而有咬口,bbq香好正
個汁非常夾到,辣辣爽爽咁

泰式肉碎生菜包

生菜包

炭燒雞軟骨

雞軟骨

飛天炒通菜,望落去已經好吸引,香氣十足,都算大碟
通菜係泰式幼個隻,炒埋辣椒、蒜、香料,相當正
味道好但略嫌有少少咸,但送下酒呀咁就無問題
今次試penthouse依個,驚艷
上枱已有牛油香,外脆香,內肉質保持粉紅嫩
肉汁豐富,似係肉眼既質地,夾埋個泰式汁無得輸
要食呀真係

飛天炒通菜

炒通菜

泰式燒牛肉

燒牛肉

絶對唔係一間吧
一間吧有乜理由整野咁好食
計落仲有得飲有得玩,實在係一個超正既聚腳點

#服務都超好我跌咗筷子未執已經俾左隻新嘅我我嚇親
#性價比高happyhour去食埋少少野好爽