2018-03-16 2871 views
同幾個Buddies 去附近行完街, 突然大家都好想去食日本野所以我地就去到Ashley Road 度食呢間日本野,店舖細細大家都坐得比較親密. 見到menu的選擇都好特別我地又點會放過呢個機會呢.首先第一樣就係近排好大熱好多人食的白子. 我地4個都想左一想先敢放入口, 話晒都唔知咩感覺又驚驚地... hahaha! 最後我地都一齊食左, 首先有一陣火灸的炭香食落口感有d似豬腦的質感,唔會有令人抗拒的感覺,都算唔錯好特別.跟住我地就叫左我地自己燒一人一個的蟹蓋!! 蟹蓋上有蟹膏醬,蟹肉,蔥同埋一隻鵪鶉蛋. 燒完後我地就一人一個放響碟上攪拌勻就食. 😱😱真係好味到打個冷震呀! 啖啖都充滿左蟹膏的香味, 有蛋有蟹肉每一啖都超滿足!! 一人一隻係有點唔夠喉之後就係一底的馬冀海膽, 味道正常! 唔會話有怪味,包紫菜加小小醬油食又係味道充上腦既感覺. 正! 呢個明太子釀雞翼真係好正! 起晒骨啖啖肉的雞翼包住滿滿的明太子. 味道調配得好好唔會淡! 皮脆內嫩真係好perfect!! 最後連尖尖的骨都可以食埋, 完全係食人唔吐骨呀! 食左咁多重口味都係時候食番d lite d既野. 呢個田樂茄子,食落

食左咁多重口味都係時候食番d lite d既野. 呢個田樂茄子,食落陣好濃但唔咸的豆香. 上面有一個我到而家都研究唔到既醬, 甜甜地配埋冇咩味的茄子真係絕配.

最後就係燒北海道長腳蟹, 細心位係全部都已經開左半殻令到我地食得方便又輕鬆.用支蟹叉輕輕一挑就已經成舊肉出左黎. 蟹的鮮味冇俾燒乾係略為份量小左d d...
行街買夠, 買完又食飽真係一生一大樂事呀!
2018-03-13
$250 (Dinner)
  • 燒蟹蓋