最近發現朋友返工附近又新開多一間咖啡店🥰就即刻襯朋友𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚑𝚘𝚞𝚛去搵佢試吓~去到先發現原來呢間嘅主食都幾貴下😅最平都要$𝟷𝟿𝟾一個卡邦尼意粉,雖然係純手工製作但係都係覺得有啲貴😂同埋都睇唔到師傅喺面前整意粉🍝 所以我哋呢次主要都係試吓佢嘅咖啡同甜品🫢 整體黎講我覺得呢間咖啡店味道同環境都唔錯,但係整體偏貴,大家去之前可以自行衡量下🙈𝚋𝚝𝚠我哋入到去咖啡店播緊迪士尼音樂🤣覺得有啲搞笑有啲違和🧇𝚂𝚊𝚞𝚝𝚎𝚎𝚍 𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙱𝚊𝚕𝚕𝚜 $𝟽𝟾呢個因為𝙼𝚎𝚗𝚞冇寫所以我哋唔知原來係球嘅形狀😂外表好似合桃幾得意,質感有啲似雞蛋仔~窩夫即叫即整,上到嚟熱辣辣✨夾心有檸檬乾同埋糖漬菠蘿🍍附送既雪糕超香好好食🥰好多雲呢拿籽🥧𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝$𝟼𝟶味道幾濃郁,有陣奶類發酵嘅味道🤔有蘋果果肉係裡面,撻偏細舊🙈不過外觀幾靚☕️𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶呢個可以自己揀要咩類型嘅白咖啡🥰我哋就揀咗𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎,因為鍾意飲濃𝚍🤭飲落先知原來杯咖啡係用咗杏仁奶,如果大家對杏仁敏感要留意吓🫢奶香偏重,拉花吾錯☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌$𝟻𝟻 一
𝚋𝚝𝚠我哋入到去咖啡店播緊迪士尼音樂🤣覺得有啲搞笑有啲違和

🥧𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝$𝟼𝟶

☕️𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶

☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌$𝟻𝟻
一上到嚟有好靚嘅咖啡同梳打水分層✨不過我哋覺得咖啡唔係好夠香同濃,飲落都幾清爽嘅