2023-03-10 72 views
今日朋友話帶我去食好西,點知去咗一間我之前都食過嘅餐廳,佢就係位於北角嘅Villa villa。對呢間餐廳咁有印象係因為呢度嘅甜品,所以我同我朋友講,無論等陣叫啲乜,都一定要試甜品。季節限定二人餐黑松露蘑菇忌廉湯蘑菇忌廉湯口感幼滑,內裡有蘑菇粒粒增強口感,且有淡淡的黑松露味。鵝肝多士鵝肝油香四溢,入口即溶,配上帶有濃濃香草味嘅多士 ,沾上少許黑醋汁更能提味。北海道帆立貝配低溫慢煮美國特級肉眼帶子唔算好大粒,但它爽口彈牙,味道鮮甜。肉眼選了七成熟,慢煮下特別能鎖住肉汁!蒜香銀魚蓉蜆肉意粉蜆肉份量挺多,其蒜香味更是意粉嘅靈魂。軟心朱古力馬卡龍最近愛上macaron😍!剛巧這個套餐也有包涵。包裝設計高級精緻,食唔晒可以攞走。Macaron口感豐富,外脆內柔,佢同出面嘅macaron唔同,係因為多咗入面軟深朱古力。

季節限定二人餐

黑松露蘑菇忌廉湯

鵝肝多士

北海道帆立貝配低溫慢煮美國特級肉眼

蒜香銀魚蓉蜆肉意粉
蜆肉份量挺多,其蒜香味更是意粉嘅靈魂。

軟心朱古力馬卡龍
  • 季節限定二人餐