L'AMOUR

3 day(s) ago 0 views
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小餐廳。獎勵下自己個胃。法式澳洲活龍蝦湯。龍蝦🦞湯完全精心挑選。熬製多久不知。但肯定知道是入口濃烈龍蝦彀製出嚟龍蝦湯味道。匠心獨韻就是這樣。碟豆花木魚清湯&鯛魚刺身。碟豆花清湯是一道好普通的法國菜頭盤湯類。但今次飲完之後完全感受到廚師既心斯。再加上鯛魚刺身的襯托。無語倫比。新鮮。爽口。清香。清甜。巴哈馬火腿& 火箭菜& 水牛芝士。三劍俠既配搭。三個字無得輸。特別水牛芝士入口既濃厚味道。是本人的最愛配上巴哈馬火腿的咸味更相得益彰。時令海膽刺身多士。首先唔講海膽質素。睇個套餐價錢加$58就擁有一件令口腔滿滿的海膽。完全物超所值。成件多士塞滿了整個平面。令外、海膽的新鮮度更遠超$58呢個價錢的質素。海既味道、鮮甜度達90分以上。A5日本松板和牛。其實松板和牛一路而來我最熱愛的一款牛種。什麼飛驒牛我都認為不外如是。廚師煮法更出眾。入口即溶。完全無令到件牛失色。牛肉味濃濃的乾式熟成紐西蘭法式羊架。羊架食得多。但近年興乾式熟成既牛&羊。今次專登嘗乾熟成既羊架。原來肉質更鮮甜。更彈牙鮮嫩無比。再配上獨製配醬。更是美味可口的佳餚4
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。
呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小餐廳。獎勵下自己個胃。

4 course $468。個人認為呢個價錢食到咁多高質素&擁有藝術感的美食。超抵
2024-10-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)