2018-08-21 73 views
今日朋友生日 於是我就同佢去元朗劇院附近食呢間新開冇耐嘅西餐廳gathering 星期五夜晚去都幾多人好在有book枱唔係就實冇得食 餐廳唔算大 大概可以容納三至四十人 淺黄嘅燈光 照住牆上嘅壁畫 加上悠和嘅音樂 感覺好舒服 飲少少酒傾計就一流黑白配薄餅 用上幾種唔同嘅雜菌 加上黑松露醬同埋沙律醬做餡料嘅pizza 食落好清新 而且唔會漏 餅底好似餅乾咁薄脆 兩個人食就岩岩好美國戰斧牛扒 到咗今日嘅主菜呢度戰斧牛扒 要早幾日預訂先有得食 夠曬矜貴 上菜嘅時候成塊扒足足有我前臂咁長 影完相之後侍應就會拎番廚房畀廚師切件 夠曬細心 切咗件嘅牛扒都有成兩吋厚 認真誇張 入面係粉紅色 五成熟煮得啱啱好 而且一啲血水都冇 肥瘦適中 有咬口得嚟唔會太韌 而且牛肉味豐富伴碟有焗咗嘅原隻馬鈴薯bb 蕃茄仔同埋長豆角 全部都鮮甜 夠曬原汁原味 唔錯

影完相之後侍應就會拎番廚房畀廚師切件 夠曬細心