2018-01-22
星期六下午嘅大埔超級城Pizza Hut,多人食就預咗,等咗一陣位先入得。午巿套餐都幾多選擇,由A至K有11款,主食都係飯、意粉或Pizza為主。頭盤可揀湯(+$10轉龍蝦湯)或沙律,仲有杯餐飲,加$10仲可加配雪糕、沙律或雞翼。最後揀咗K餐【蜜糖芥末三文魚脆脆薄餅$93】頭盤識揀一定係蘑菇忌廉雞湯,Pizza Hut鎮店之寶(我封賜嘅)。口感軟滑味道香濃,正。F餐同K餐可以免費升級至熱甜蜜果茶。初頭以為會嚟一壼茶原來只係一杯,over-expectation添。甜度適中,亦都有果肉,合格。 蜜糖芥末三文魚脆脆薄餅 - Size算係大嘅,但薄餅係超薄餅底,上面蜜糖芥末醬芥末味唔突出,三文䙳亦都係一塊塊碎三文魚。另外配咗一片片熟蛋,但味道同口感同個Pizza都唔多夾咁,整體嚟講有啲失望。叫呢個嘅原因係之前喺大陸Pizza Hut食過芥末三文魚批,非常好食,不過已經冇再出,但呢度就水準麻麻,有啲失望。