星期六中午剛好去到銅鑼灣,記起好耐無幫襯嘅和牛88,決定上去食好嘢!一出lift就見到大大個牌寫明午餐半價,咁誇張,都應該係飲食界生意好難做,要咁樣自救……午餐半價,主餐牌6折! 今次決定叫一路都好想試嘅招牌和牛法包,跟一份小沙律,餐飲我揀熱柚子蜜,另外加$20要3粉章魚燒。先上杯柚子蜜,再等5-7分鐘至上和牛法包,都合情合理啦。 伴碟嘅薯角好脆好好味,碗麵豉湯熱辣辣味道適中唔會太鹹,好味。法包外脆內軟,餡料好豐富, 除咗和牛之外仲有小蕃茄洋蔥蔬菜, 非常之夾都幾好食。不過老實講和牛嘅份量比我預期少, 可能而家做緊半價優惠, 所以分量要調整一下掛? 否則如果呢個係正常份量, 咁我真係會有啲失望啦章魚燒到我差唔多食完個法包嘅時候至到,時間剛剛好! 又係熱辣辣好好味呀知道你地咁多位都可能會喺聖誕新年外遊, 希望各位喺我由之前盡量搵一啲有心嘅食肆食番餐支持一下, 祝各位聖誕快樂!

否則如果呢個係正常份量, 咁我真係會有啲失望啦

招牌和牛法包
2022-12-24
$117 (Lunch)
  • 澳洲牛板腱