1K
2020-12-14 91 views
樓底好高,感覺好有空間感. 暗暗感覺,有唔少酒、畫等decoration 幾有氣氛午市時間好爆場,兩層都全滿。不過我地晏左去,所以食到最後得番我地一枱,影到空曠dining area午市menu唔貴,一個full lunch set 連salad/soup main, dessert 加drink 最平一百有找order steak 都唔貴,$128。可惜當日sold out.前菜可揀沙律或餐湯。因為是日餐湯係青豆湯,而我同朋友都麻麻地青豆,所以大家都揀左沙律。沙律主要係生菜同三文魚,份量唔多,作為前菜係夠的。生菜好新鮮同爽脆,煙三文魚都好夠鹹香同煙燻味。法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁豬脾仔有做到外面乾脆內裡嫩滑的口感。不過味道就偏淡,要點牛肝菌醬先多啲味道。三舊豬脾仔的份量對女士黎講就剛好,男士就未必夠飽。反而配菜更有驚喜,甘筍仔同西蘭花好香蒜蓉牛油味,而薯蓉都好滑好creamy😋香煎羊西冷配香草紅酒汁Request 左medium, 烹調時間剛好,切開中間仲係嫩紅色. 入口厚身肉質有彈性同肉汁。帶羊獨有香味又唔算好騷。不過個gravy 比較淡,之後問店員攞左薄荷醬同mustard, 覺

法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁

香煎羊西冷配香草紅酒汁

不過個gravy 比較淡,之後問店員攞左薄荷醬同mustard, 覺點點上比起個紅酒汁更match

是日dessert係chocolate cake. 原本對餐廳dessert唔抱太大期望, 食落又ok wor.
choc 香味幾rich, 細滑口感. 小小一件無咁甜膩

環境有格調幾好坐,午市定價唔貴食物頗有水準,唔怪得都多人幫襯