2019-01-17 48 views
近日lunch都要出去搵食,於是今天黎到好多野食選擇的登龍街。大概1點黎到登龍街,見到呢間餐廳未算好多人等位,於是便入去試下!不過過多一陣已經滿座!餐廳不算很大,燈光柔和。座低後侍應為我介紹了餐牌入面各款牛肉的特色,本身都想試下這裡的吉列牛,但由於有少少喉嚨痛,所以就點了安格斯西冷牛扒。另外午市時間可以以優惠價$25加配冇酒精飲品及一份小食。這間餐廳上菜追度都幾快,點完餐大概5-7分鐘左右已經有野食!安格斯西冷牛扒餐($258),這個餐除了有牛扒,還有沙律、冷豆腐和有很多飯素的白飯。沙律用上了沙律醋,非常開胃。冷豆腐配上芝麻醬,味道濃郁。牛扒我點了5成熟,肉質鬆軟而且很juicy,牛肉味濃,牛扒都算大塊,我自己一個食都已經很飽了!本身只係白飯其實已經很惹味,但白飯配有爆多的飯素,食落更有口感更惹味。和風紫菜薯條,無諗過佢既薯條都好好食,鹽份適中,唔會炸到乾哂,仲有D口感!Ginger Ale,係有一整罐俾你的!總括黎講,餐廳座位舒適,店員有禮,食物質素高,上菜快,係一個不錯的選擇!
安格斯西冷牛扒餐

和風紫菜薯條
Ginger Ale,係有一整罐俾你的!

2019-01-16
$300 (Lunch)
安格斯西冷牛扒餐
  • 安格斯西冷牛扒