2007-01-28 29 views
跟同事搵到黎呢度食。同事們點了客飯,我點了客麵,平均價錢都是三十尾至四十頭咁。先來是頭盤,很傳統的韓式,有很多個小食,泡菜、芽菜、青瓜等等。至於正餐,客麵比客飯抵食得多,因為客飯就只一碗飯配一碟子肉類,但客麵就是一個超大的碗,入面(食送)菜很足料,麵餅多得好像有兩個之多,自問大食的我,食完都飽得好緊要,如果是只得兩個女仔來,相信兩個人share一碗麵都夠。如果吃得辣,推介點客麵時要辣麵,加了辣的湯很好喝,如果不夠辣,加點辣粉,那個辣粉是超讚超辣的。最後還有甜品,上次來是jelly,今次是木瓜雪耳糖水。雖然灣仔區要十至二十幾蚊吃得飽太把選擇,而呢度要成四十幾蚊好似少少貴,但計番份量,加埋舒服的沙發位,值得一試的。

最後還有甜品,上次來是jelly,今次是木瓜雪耳糖水