2019-07-03 153 views
今日中午同朋友行經河畔聞一股好香既肉味就好肚餓,於是跟隨香味去覓食,香味應該由間叫叉燒大王既餐廳傳出,於是我地決定入去品嚐。望左一陣餐牌,見到有粉麵、燒味飯,仲有埋特餐揀,於是就同朋友一人一個五寶,佢要叉燒五寶飯,我就豪少少要乳豬五寶米粉,我地吹左一陣水,野食就到了,乳豬五寶米粉,碗米粉很大碗,湯底落過心機煮, 就咁淨食都好夠味,而另上的乳豬五寶放滿成個碟,成隻燒鴨髀加一排乳豬、紅腸、咸蛋和雞翼,我開始擔心我食唔食得哂。。。唔諗啦,我拎起筷子就即刻偷朋友既叉燒食,這裡真的做到半肥半瘦,食落甜甜地,係我鐘意既正宗靚叉燒味道,朋友被偷叉燒,當然唔會放過我既乳豬啦,佢話乳豬皮香脆,帶點玫瑰露酒味道,大家叫唔同野食share 食甘先開心既。話名五寶梗有雞翼、紅腸、咸蛋,D紅腸黑黑地,原本我有點擔心是否擺耐左,但食落先知應該係滷過關係,相當入味👍👍成餐都食肉,所以叫左杯凍柚子蜜幫助消化,都係加$5 者,夏天飲消暑開胃!~
乳豬五寶米粉
叉燒五寶飯
紅棗蜜
柚子蜜
2019-07-01
$60 (Lunch)
乳豬五寶米粉
叉燒五寶飯