2017-06-23
泰菜夜九龍城泰菜多不勝數,要突圍而出真係唔容易。每個人心目中都有一間係九龍城泰菜嘅飯堂,今晚係第二餐生日飯,朋友就帶咗我黎鱷魚試下。。。。小食小鳥等愛$108全晚對呢碟菜式非常期待,當侍應送上來嘅時候,友人同我都不禁叫了一聲,小鳥嘅造型真係好精巧,好可愛啊,超萌,完全俘虜一眾少女嘅心。小鳥嘅頭其實係滾圓的薯蓉,不過略嫌淡味一點。小鳥身體就係炸蝦。爽滑彈牙嘅蝦滑入面仲暗藏了一隻蝦添。。。 椰青焗飯$108賣相十分精緻,單看賣相已令人食慾大增。真係唔好睇小佢嘅份量,大約有三碗飯之多。飯粒充滿椰青嘅香味,海鮮有青口,魷魚同埋蝦。餐廳嘅大廚都好細心,因為已經先將椰青嘅肉一片一片與飯混合在一起。。 。。柚子沙律$78柚子沙律帶點微辣,份量都不少,目測差不多有¼個嘅份量,十分開胃。。。。特別優惠惠顧滿$200就會送以下一款:青檸芋頭魚/飛天通菜/泰式炸蝦餅/香茅雞翼/燒豬頸肉我哋叫咗飛天通菜($0),偷望到鄰桌點左青檸芋頭魚,條魚嘅份量都唔少,絕對冇將貨就價,其實都好抵啊。。。。後記餐廳唔收切餅費呢。慶祝生日就非常好👏仲有Wi-Fi上網添Open rice 的coupon 仲有折扣優惠呢
小食
小鳥等愛$108
椰青焗飯$108
柚子沙律$78
特別優惠
惠顧滿$200就會送以下一款:
青檸芋頭魚/飛天通菜/泰式炸蝦餅/香茅雞翼/燒豬頸肉
後記
餐廳唔收切餅費呢。慶祝生日就非常好👏
仲有Wi-Fi上網添
Open rice 的coupon 仲有折扣優惠呢